Chlebek bananowy.

W każdym domu jest chyba taki moment kiedy z pięknych i przepysznych zielonych bananów robią nam się brązowe, ciemne kluchy. Można je wykorzystać do chlebka bananowego. Świetnie smakuje z miodem, którego ja akurat nie mogę, ale wierzcie mi – potwierdzone info.

Składniki na małą keksówkę :

  • 4 dojrzałe banany
  • pół kostki roztopionego masła
  • pół szklanki cukru pudru
  • 1 jajko
  • 1 łyżeczka proszku do pieczenia
  • 2 łyżki kakao
  • szczypta soli
  • półtorej szklanki mąki pszennej

12224482_1661975394041343_1013135230_n

Banany rozgniatamy z masłem, dodajemy cukier, jajko, kakao, zaś na samym końcu mąkę i proszek do pieczenia. Wymieszać do połączenia składników. Piec godzinę w 170’C – do suchego patyczka.

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Google

Komentujesz korzystając z konta Google. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj /  Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj /  Zmień )

Połączenie z %s